Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Sunday, March 9, 2014

Roses Are RED...And Roses Are BLUE As Well???

Assalamualaikum...
Kaifa halukum????

Waaa!!!! 11 more days to go for SPM BIG BOMB!!!! RESULTSSSS!!!! TTTTT.TTTTT

*menangis berjuraian air mata...*

BTW,sori lerr Inciks Blog, lame kutinggalkan kamooo...

Currently busy making preparations for debate BM and sedikit kenduri jamuan... *chop those thoughts out! takde maknenye nak kawen skarang lollz!!! =.=" * Jadi,not really in ESM (Energy Saving Mode XD) 


But still,debaran untuk ambik result tetap terasa..Plus,my Mama keeps talking about it almost everydayyy!! 'Bout how nervous she is...etc... Aku doakan semoga diri ini and kengkawan and also bebudak yang ambik SPM 2013 all over the country dapat result yang cemerlang seperti yang kita idamkan,ikut brape yang korang nak A+ or better InsyaAllah Ameen.20/3/2014 tarikh keramat. *shivering nervously*

InsyaAllah kalau diberi peluang, kat sini aku nak pergi,in two years time maybe..Doakan aku AMEEN!! Then jadi Pakar O&G dan bukak Pusat Rawatan & Terapi sendiri... InsyaAllah...


So how's everyone ??? Baru baik demam yeaaa??? XD 

Ku akui, orang Terengganu memang ramai tengah demam, including me yang baru baik.Alhamdulillah... Cuaca panas almost kat semua tempat.Even pepagi round pukul 7.30-8.00 dah terasa bahang...Banyak betul berita sekarang kann...Demam denggi,global warming yang semakin meneruk I see,and MH370 and all..

Seriously, aku memang agak sedih jugak dengar berita pesawat yang hilang secara misteri ni. So far,takde berita pun yang pesawat tu dah dikesan kat mane-mane.Lebih-lebih lagi sebab aku memang menetap kat Terengganu and rumah aku memang tak jauh dengan pantai,dalam erti kate lain, gateway to South China Sea,tempat MH370 hilang tanpa jejak. Lebih terharu, masa malam yang dianggarkan MH370 lalu kat Terengganu nak masuk kawasan laut tu,1 pagi ++, aku belum tido pun.. Seolah-olah rase macam baru jek MH370 lalu atas kepala sebelum menghilang. Sebal jugak rasenye tuhh.


Jadi,kat sini aku nak seru lar kat semua readers kesayangan, doakan sahabat-sahabat kita dalam pesawat tu yekk,moga-moga cepat jumpa balik and of course dalam keadaan selamat,InsyaAllah. Memang arr bukan saudara-mara kau pun,diorang pun manusia gakk. Family diorang pun ada perasaan gak.Sayang kott dekat abah, ibu, abang, kakak,adik baby dalam tu. At least kalau tak mampu nak selamatkan pun, biarlah berpusara kat bumi. Boleh gakk pergi jenguk bila rindu. *sori emo *


ALSO sekalung tahniah kepada para penyelamat yang  pergi cari tak balik-balik lagi tuu.And now rasenye diorang dah perluas kawasan mencari. We pray for the best ameen. Also aid daripada negara-negara lain,China,Vietnam and US.

BTW, how's life these days?Aku bizi skit,others tak tau.Kerja sekolah XDD Better to help now.Lepas ni,aku tak tahu lagi bile boleh tolong an an an.Esok cadang nak pegi skolah,tolong tengok progress debat. So I think it's time to go. LOTS of work need to be done. ANDDDDDD, tajuk post kekal misteriiii  WARRRKKKKHHHH. Well just wait and see....

Wallahua'lam Bissawab
Assalamualaikum...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

No comments:

Post a Comment