Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Friday, November 26, 2010

DAY 4 With PBF2S -First Day

Assalamualaikum.

InsyaAllah hari ni ana akan siapkan task ke-4 pula,iaitu First Day!!
*ambe dok ingat weyh,nyawe-nyawe itik je kenangan tu,huhu.*

Memandangkan ramai dooh lalu yang  mengambil keputusan menyiapkan projek secara ekspres,
satu post lima task,banyak tu ,jadi ana pun mengambil hala tuju sendiri. 
*ceh,sedih pulak bunyi tetibe,instrument memainkan muzik titanic TT___TT *

First day sebagai pelajar tingkatan 2 SHAMS,apa yang ana buat ekk??
Oh ya,mula-mula bangun pagi,mandi,solat Subuh,pergi sekolah,naik tangga yang berwibawa itu di blok yang paling comel.
(serius ni,sampai sekarang tak sanggup nak tinggalkan blok tersebut sebab terlalu comel,dan banyak kenangan manis di situ ^^)

Samapai-sampai kat kelas,ana mengalami kekeliruan kuasa 10 memandangkan lokasi kelas 2A2 sangat mengelirukan dan memeningkan kepala.Tetiba muncullah seorang pelajar(Aina rasanya,ker Fifi?Dok pun 'Ainul,tuuuut,tak ingat) lepas tu,bertempik memanggil ana yang sedang tercengang di hadapan tangga.

"Sabrina,wat mende situ ow?Masuk kelas ey!!Owoh deme."

Lebih kurang macam tu lah.Setelah ana menjejakkan kaki buat kali pertama di dalam kelas tersebut,didapati kelas tersebut masih teratur,tetapi agak berdebu.Almaklumlah,cuti lama,sape yang rajin nak mari sekolah sapu kelas,ye dok?

Okey,setelah mengambil tempat masing-masing,kami pun memulakan sesi pembelajaran.Guru kelas?
~Ustaz Che Ku Mah Hussain ~
*semangat kehijauan masih lagi membara,hoho* 

Hari tersebut berjalan seperti biasa sehinggalah waktu balik.

THE END>A HAPPY ENDING ^^
p/s:Cik Alya,balik cepat weyh,wat siap projek ni.Jangan main guling-guling atas tilam angin jer kat Langkawi.Nettup ekgi kang XDD 

Okey,tu jelah.
Wallahua'lam Bissawab.
Assalamualaikum WBT.

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

No comments:

Post a Comment