Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Saturday, August 14, 2010

Satu Hari Di Bulan Ramadhan @_@

Assalamualaikum WBT...

Alhamdulillah,berpeluang lagi kita untuk berjumpa dan berkongsi cerita.Nak dijadikan cerita nyer,Alhamdulillah hari nie ana berpeluang ke Bazaar Ramadhan yang terletak lebih kurang 550 meter jer dari rumah ana,yer adik-adik.(Kirenyer lebih kurang 50 meter jer kot dari SHAMS,sangat dekat,tidak hairanlah jika kejadian ini berlaku@_@)

Dan,as usual,kat Bazaar Ramadhan mesti ada ramai orang kan.Tak terkecuali beberapa gerombolan pelajar SHAMS yang tinggal di asrama dan luar yang berkunjung ke situ.Agak terkejut dengan kehadiran mereka yang sangat ramai itu,tetapi tidak hairan pun...Cuma...Terkejut...Ya,terkejut...

Antara 'suspek-suspek' SHAMSIANS yang dapat dikenal pasti ialah:-

-KP dan TKP BPDS 10/11 serta sahabat-sahabat mereka(mereka kelihatan agak rapat,semestinya mungkin kerana berada di form dan saf perjuangan yang sama,membangunkan SHAMS dan Islam,for sure..)

-BPDS muslimin form 2 yang tinggal di asrama,kecuali sepupu Sarah,rasenyer serta sahabat-sahabat
 mereka(juga kelihatan sangat akrab)

-Kak Hayati Mawaddah,BPDS muslimat form 3 dan sahabat-sahabatnya(juga kelihatan akrab)

-CIK SARAH NASUHA BINTI SUHAIMI,ketua BPDS muslimat form 2 serta sahabat-sahabat asrama (letih bagitau benda nie,yang pasti diorang pun nampak agak akrab antara satu sama lain)

-serta gerombolan-gerombolan yang lain...

Rata-rata memang terkejut melihat satu sama lain,tetapi disembunyikan ke'terkejut'an mereka itu,tetapi masih boleh dikenalpasti riak-riak wajah itu.Buat-buat tak kenal antara satu sama lain.Jaga hijab.Tak kira dimana pun kitorang berada,hijab itu tetap bersama.Takkan nak jaga hijab dalam sekolah jer.Oitt,salah...We try our best to take good care of the ikhtilat between us.Don't wanna be hypocriters.We're not one of them.InsyaAllah..

Erm,akhir kata,buat semua SHAMSIANS tak kira dimana jua antum berada,ana ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK.Pose mollek,tingkatkan amal, berusahalah mendekatkan diri kita kepadaNya.InsyaAllah,ILA MARDHOTILLAH...Fastabiqul Khoirat...






*BANYAK PLAK TETIBE GAMBAR,PEMBANGKIT SEMANGAT...*

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

No comments:

Post a Comment