Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Saturday, August 28, 2010

Maksud Perkataaan 'BYE'

Assalamualaikum WBT...

Alhamdulillah,kita masih diberi peluang untuk hidup hari nie.Fast update,masa agak suntuk sekarang.

Ermm,rasa tanggungjawab mencuit diri tatkala tengok adik kesayangan ni duk main facebook.So,ana pun ambiklah maklumat nie untuk dikongsi bersama antum...

Kenapa aku baru tau maksud perkataan "BYE"... SubhanAllah!!!
by Mike India Xray on Monday, April 5, 2010 at 3:37am
Perkataan "BYE" merupakan

jarum sulit org Kristian... Di dlm bahasa Arab b'maksud "fihafzil baba ". Manakala dlm bahasa Malaysia b'maksud di Bawah Naungan Pope(paderi). Jadi foward dan sebarkan kepada semua shbt2 anda. Semoga Allah memberi rahmat kpd kita dan org Islam yang lain.Then,kalau ada saudara kita terminum 'Holy Water'. Sebenarnya air ini dibuat di Vatican City. Dijampi oleh paderi termasuk Pope John Paul yang jemput Perdana Menteri kita dulu! . Kalau terminum, cari air kolah dari 3 masjid. Baca Al-Fatihah 1x, Yasin 1x, 3 qul 1x, dan selawat. Ambil sebahagian buat minum dan sebahagian buat mandi. InsyaAllah mereka akan sedar dan dapat diselamatkan.insyaAllah. tolong fowardkan ... demi islam... demi agama yang tercinta...insyaallah... forwardkan mesej ini..""
Harap antum boleh tolong forwardkan maklumat nie kepada semua saudara seIslam kita.

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...
Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Sunday, August 22, 2010

Illuminati Dan Freemason Dalam Video Klip Lady Gaga


Note:-
Apakah yang dimaksudkan dengan Freemason dan Iluminati?
Tujuan tertubuhnya Freemason dan Illuminati dan macam-macam lagi pertubuhan rahsia adalah ke arah pembetukan New World Order dan mereka bergerak untuk mengawal dunia secara keseluruhan. Bukan senang ingin mengawal satu dunia disebabkan perangai dan sifat manusia yang bermacam, jadi mereka perlu meletakkan asas-asas yang kukuh supaya perancangan ini menjadi kenyataan.
Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrovasi tentang video ni .
Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah .Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka .Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet .Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..
Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik .Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web .Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati .Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni.http://mistisfiles.blogspot.com and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal . Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga .Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni ..
Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video laguAlejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video .Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda .
lady gaga
Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui lebih lanjut. Terima kasih kepada Izah yang sudi berkongsi info ini.
P.S: Anda wajib tengok video berkaitan pembuangan bayi ini.
Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.
“I know that we are young.
And I know you may love me.
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.”
lady gaga
Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..
lady gaga
But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?
lady gaga
Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati – The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .
Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya – oleh Gaga si illuminatist tak guna .
lady gaga
Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “Alejandro” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .
“She hides true love
En su bolsillo.
She’s got a halo ’round her finger,
Around you.”
Maksud lirik ni pulak .A halo’ bermaksud ia dianggap “suci”(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan .
Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?
lady gaga
( Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)
Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai “Cross Of St.Peter”, untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..
lady gaga
lady gaga
Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan .
lady gaga
“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.”- Manly P. Hall
lady gaga
Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .
Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan)
Don’t call my name ,Don’t call my name, Bye Fernando .
I’m not you’re babe , I’m not you’re babe, Alejandro (tuhan)
Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka .
lady gaga
Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..
lady gaga
lady gaga
I’m not your babe I’m not your babe , Fernando .Waktu menyebut perkataanFernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia ..
lady gaga
Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
” Don’t call my name, Don’t call me Name Bye Fernando (Jesus) ”
lady gaga
Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti .
Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam .bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae.J adi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ?.Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah …
lady gaga
Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga .Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai .Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin .sumber asal : vigilant citizen :)
Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati,semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya” (Al-Isra’ 17:36)
Petikan dari blog mualij……

(dipetik daripada http://beautifulnara.com/)

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Friday, August 20, 2010

Senang Jer Bila Allah Kehendaki...

Assalamulaikum WBT...

Alhamdulillah,sudah hampir 10 hari kita menunaikan ibadah puasa.Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa pada tahun ini dengan sebaik yang mungkin kerana tidak mustahil jika Ramadhan pada tahun ini adalah Ramadhan kita yang terakhir.

InsyaAllah hari nie ana nak kongsikan dengan antum dua video,yang mana salah satunya mempunyai lagu yang mungkin sudah familiar dengan gegendang telinga antum,tapi apa yang nak tekankan di sini ialah apabila Allah memberikan hidayahNya kepada seseorang yang Dia kehendaki.Enjoy...



Oh,masa semakin mencemburui diri ini.Mungkin tidak sempat jika ingin memberi konklusinya.Papepun,harap antum suka video-video nie,dan ambillah pengajaran sedikit sebanyak daripadanya.Semoga kita menjadi umat Islam yang sentiasa bermuhasabah diri dengan kebesaran dan kekuasaanNya saban hari.

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Sunday, August 15, 2010

Award buat UkhtiFillahku...=)

Assalamualaikum WBT...

Jadi InsyaAllah,hari ni ana nak berikan sebuah award buat kesemua sahabat-sahabat ana.(untuk muslimat sahaja).Awardnyer tak seberapa pown,harap korang sudiler terima,ana bukannyer jenis yang pandai sangat buat award...Disertakan sekali dengan beberapa puisi buat antunna tersayang...


Sahabat fillah,aku mencintaimu kerana Dia,
Jika hari ini aku terlalu gembira,
Sedarkanlah aku dengan amaran-amaran Allah.

Jika aku bersedih tanpa kata,
Pujuklah aku dengan tarbiyyah Pencipta.

Jika aku lemah tak berdaya,
Ingatkanlah aku dengan kehebatan syurga.

Jika antara kita ada tembok yang memisahkan,
Ajaklah aku leraikan segera.

Jika hatimu terluka,
Luahkanlah agar aku berubah.

Dan...

Jika esok aku terlena tanpa jaga,
Iringilah lenaku dengan kalungan doa.

Berjanjilah sahabat,
Ukhuwah kita untuk selamanya.
InsyaAllah...

Anti sayang ana tak?
Kenapa anti sayang ana?
Kalau ana buat silap,sanggupkah anti tegur ana?
Apakah hadiah terbaik yang anti boleh berikan kepada ana secara ikhlas?
Harap antunna sudi bagi award nie kat ukhtifillah antunna yang lain juga.Spread the love in this path because of Him...

Harap antunna sudi jawab soalan diatas ni.Love ya because of Him...InsyaAllah...

*kepada Alya,memandangkan awak dah delete blog awak,ambik jugak award nie.Tulis atas kertas pun takper,asal awak ambik...
 Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Saturday, August 14, 2010

Satu Hari Di Bulan Ramadhan @_@

Assalamualaikum WBT...

Alhamdulillah,berpeluang lagi kita untuk berjumpa dan berkongsi cerita.Nak dijadikan cerita nyer,Alhamdulillah hari nie ana berpeluang ke Bazaar Ramadhan yang terletak lebih kurang 550 meter jer dari rumah ana,yer adik-adik.(Kirenyer lebih kurang 50 meter jer kot dari SHAMS,sangat dekat,tidak hairanlah jika kejadian ini berlaku@_@)

Dan,as usual,kat Bazaar Ramadhan mesti ada ramai orang kan.Tak terkecuali beberapa gerombolan pelajar SHAMS yang tinggal di asrama dan luar yang berkunjung ke situ.Agak terkejut dengan kehadiran mereka yang sangat ramai itu,tetapi tidak hairan pun...Cuma...Terkejut...Ya,terkejut...

Antara 'suspek-suspek' SHAMSIANS yang dapat dikenal pasti ialah:-

-KP dan TKP BPDS 10/11 serta sahabat-sahabat mereka(mereka kelihatan agak rapat,semestinya mungkin kerana berada di form dan saf perjuangan yang sama,membangunkan SHAMS dan Islam,for sure..)

-BPDS muslimin form 2 yang tinggal di asrama,kecuali sepupu Sarah,rasenyer serta sahabat-sahabat
 mereka(juga kelihatan sangat akrab)

-Kak Hayati Mawaddah,BPDS muslimat form 3 dan sahabat-sahabatnya(juga kelihatan akrab)

-CIK SARAH NASUHA BINTI SUHAIMI,ketua BPDS muslimat form 2 serta sahabat-sahabat asrama (letih bagitau benda nie,yang pasti diorang pun nampak agak akrab antara satu sama lain)

-serta gerombolan-gerombolan yang lain...

Rata-rata memang terkejut melihat satu sama lain,tetapi disembunyikan ke'terkejut'an mereka itu,tetapi masih boleh dikenalpasti riak-riak wajah itu.Buat-buat tak kenal antara satu sama lain.Jaga hijab.Tak kira dimana pun kitorang berada,hijab itu tetap bersama.Takkan nak jaga hijab dalam sekolah jer.Oitt,salah...We try our best to take good care of the ikhtilat between us.Don't wanna be hypocriters.We're not one of them.InsyaAllah..

Erm,akhir kata,buat semua SHAMSIANS tak kira dimana jua antum berada,ana ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK.Pose mollek,tingkatkan amal, berusahalah mendekatkan diri kita kepadaNya.InsyaAllah,ILA MARDHOTILLAH...Fastabiqul Khoirat...






*BANYAK PLAK TETIBE GAMBAR,PEMBANGKIT SEMANGAT...*

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Friday, August 13, 2010

Award Daripada Anis...

Assalamualaikum WBT...
Oh,ada award a.k.a hutang yang harus dilangsaikan segera...
Syukran kepada Anis yang sudi bagi award nie...



Siapakah kawan blogger anda yang paling rapat sekali?
~ALYA
 Kalau anda ada duit sejuta, anda nak buat apa dengan duit itu?
~something good=) 
Pernah tak jatuh longkang dan terus menangis?
~pernah kot,mase kecik... 
Kenapa anda follow blog anis-minarie?
~oh,tergoda tengok backgroundnyer yang sangat comell itow... 
 Idola anda siapa?
~Muhammad bin Abdullah(Rasulullah SAW) 
 Nama sekolah anda apa?
 ~SHAMS
 Pernah dibuli?
~Alhamdulillah,tak pernah melalui pengalaman itu...
 Kenangan manis bersama kawan-kawan?
~KEM KRIS,kami ditarbiyyah bersama-sama,terasa manisnya ukhuwah yang terbina kerana Allah.benih-benih iman tertanam dalam hati kami.InsyaAllah,akan sentiasa kami berusaha untuk memeliharanya...
 Filem Inggeris kegemaran anda?
~Eragon(sikit-sikit jer) 
 Blog yang paling best?
~Blog yang bermanfaat... 
 Tag seberapa ramai kawan-kawan anda...
~Err,maaf.Ana menghormati pemilik award nie,jadi saper-saper yang merupakan salah seorang follower blog ANIS,antum bolehlah ambik award nie =)...

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum WBT...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Rindu Bertamu...

Ya ALLAH...
Rindunya aku padanya..
Antara dua belas yang kukenal..
Dia yang paling istimewa..
Sungguh istimewa..
Tidak kunafikan..
Namun,layakkah aku menyatakan rindu padanya?..
Adakah dia rindu untuk menemuiku?..
Rindukah dia kepadaku?..

Aku selalu mensia-siakan kehadirannya..
Tidak kuhiraukan sungguh-sungguh..
Apa yang ada padanya,aku pandang sebelah mata..
Terkadang hatiku tidak tulus..

Sedangkan dia Kau kurniakan..
Dia yang Engkau tentukan..
Yang mentarbiyah aku..
Mendekatkan diriku padaMu Ya ALLAH..
Mendidikku menjauhi segalanya yang Kau murka..
Membersihkan hatiku dari noda yang silam..
Tapi aku susah benar untuk menyedari semua itu..
Berdosanya aku..


ALLAH Ya Rahim...
Ampunilah aku..
Berikanlah aku peluang kali ini..
Untukku membetulkan apa yang aku silap..
Menampal mana yang terkoyak..
Aku rindukan dia Ya ALLAH..

Sebelum mataku rapat terpejam..
Izinkan aku bertemu dengannya..

Ramadhan...


Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

Sunday, August 1, 2010

A Dialogue Of Tragedy...



A dialogue between Palestine, Egypt and Israel

     
                                               





Palestine : Why did you do this to us? 
Egypt : Did what? 
Palestine : Stop pretending. You know what I mean. 
Egypt : No, I don’t! 
Palestine : Fine, let me tell you silly, about the tunnel, why did you block the tunnel
Egypt : Owh, about that. Sorry, I strongly think that’s my territory, so I have the right to do whatever I want. Furthermore, I just want to stop you from smuggling. 
Palestine : Yes I know that’s your territory. But you knew how Israel blocked our supplies for foods, oils and all necessities from coming in, and if not because of the tunnel, we are already died in hunger. Now you want to block the tunnel. How could you do this to us? We are brothers! Please don’t forget that this world is not belong to us, its belong to Allah The Almighty! And He just lend it to us! 
Egypt : errr… (feel guilty)...
Then come Israel. 
Israel : What’s the problem here? 

Palestine : Go away! It’s none of your business! 
Israel : It’s my business because you are bullying my friend here! O my friend Egypt, tell me, what’s the problem? 
Egypt : emm… (looked down then speak slowly)... Palestine is mad at me because I blocked the tunnel. 
Israel : Owh about that. Then why did you afraid? You don’t have to be afraid, I’m here. I will protect you and will always protect you Egypt. 
Egypt : (silence, felt ashamed)
Palestine : Egypt, please, we are Muslim, I know you are under pressure from Israel, and I know that you know who’s the real bully here. It’s not me, it’s Israel! 
Israel : Hey watch your mouth Palestine, don’t try me! 
Palestine : What?! What are you going to do Israel?! What else that could be more worse than what you had done to us on the ‘Nakba’! On 15 May 1948! Don’t you ever dare to forget that date Israel! You came to our land, you established the living of Jews,Zionist acted cruelly and dispelled more than 800 000 Palestinian from our very own country! Not enough with that, you destroyed 478 villages among 580
Egypt’s face dropped down. He felt so ashamed, guilty, regretted. When Israel saw that, he panicked. His face became red as he was mad. Then immediately he punched Palestine face and Palestine fall to the ground. 
Israel : See, I warned u! 
Palestine : Why! That’s all that you can do! Do you really think by punching me at my face will make me scared! Not a chance Israel! Not a chance! Like I said Israel, you had done worse to us. Don’t you forget it Israel! And if you pretend to forget it, let me remind you Israel. 
(Israel became more panicked. He didn’t know what else that might come from Palestine’s mouth, and he afraid it will affect his relation with Egypt. ) 
While Palestine got back to his feet and shed the blood on his lips from the punch by Israel, he continued. 




Palestine : Do you remember 9 April 1948 Israel? The chaos that you had done at Deir Yassin. DO U REMEMBER?! You came to Deir Yassin with your army and without sympathy you started to burn the village! You burned down our house Israel! Not enough with that, while the house was burning, you waited outside of the house, and when people running out of the house to save themselves from the fire, you shot them at the head! At their head Israel! Without any sympathy! You shot women, old people and kids! The people that you shot without any sympathy. My parents, my children, my wife, my brothers, my sisters, they all were my family Israel! 
(At this moment, tears started to run down on the cheek of Palestine, he could not bear it anymore, he felt so sad remembering what Zionist had done to Palestinian.) 
Palestine : Why you did that Israel? Why you have to act so cruel Israel? Why you have to shoot the kids while they were trying to save themselves from the burning house? They were scared Israel. They just wanted to save themselves. But you killed them all. What have they (kids) done to you that made you shot them at their head? They did nothing wrong Israel. They were just children. Where’s your humanity Israel? (…Palestine sobbing...) 
Egypt started to cry.
Israel panicked that suddenly he shout at Palestine. 

Israel : Hey shut your mouth Palestine! That’s enough! 
Without care of Israel, Palestine continue in sobbing. 
Palestine : My brother Egypt, please, look me in my eyes and tell me that I was wrong. They (while pointing his finger at Israel) are an animal, worse than animal! Have you forget that hundreds of heavily-armed Jews massacred a little village near Baitul-Maqdis (Jerusalem) of 200 Arabs. They raped the women and children, then crushed their heads with rocks until the brain blew out
(Egypt fall to his knees, he could not barely stand anymore, he felt so weak.) 
Israel was surprised. He then hit Palestine face again. This time harder. Palestine fall to the ground. Without waiting, Israel then kick Palestine face, again and again. Israel acted like crazy man who was losing his mind. Palestine was groaning in pain. 
Egypt : STOP IT ISRAEL! Please stop! (crying and pleading Israel to stop, he could not bear looking Palestine was hit like that) 
But Israel will never stop. He hated Palestine so much. He keep on kicking Palestine. Egypt then felt something wrong when he saw Israel picked up a big stone near him. 
Egypt : NO, NO ISRAEL,,,PLEASE DON’T… PLEASE,,,NOO,,!!! 
It was too late, Israel hit Palestine face as hard as he could with the stone. Blood burst out all over his face. Israel then became panicked and fled from the scene.


..........(Silence for a moment)..........


Egypt was surprised by the scene that he just saw. Egypt then immediately run to Palestine and hold Palestine head. His face was covered with blood. He was still breathing, but so weak. Palestine was dying. 
Egypt (while crying) : Palestine, wake up Palestine, please my dear brother, wake up, please don’t die. Don’t leave me. 
With few strength left, Palestine softly spoke to Egypt’s ear... 
" Don’t cry my brother. Don’t cry, be strong. Israel can kill me, but he will never kill my spirit. He can kill my whole country, but he can never kill the passion of Muslim around the world. By God wills, Islam will rise someday. But before that, we need to unite my brother. You, me and all our brothers of Islam around the world should unite as one. We should stop fighting among us. We should stop depending on Israel and America. We Muslim, should embrace as one, and love each other as a family for the sake of our beloved religion, Islam. And when that time come, Islam will rise as high as ever. Trust in ourselves that we can and we will win. Remember, Allah will always be on our side. We can bring the change to the world. Islam will rule the world someday. InsyaAllah. "
Egypt : I will my brother, InsyaAllah, I will remember all your words. 



From the writer --> I made this dialogue based on the problem that Palestinians are facing today. Egypt is pressured by Israel to block the tunnel where the Palestinian at Gaza really depends on that tunnel to smuggle goods such as food, cloths, weapons, and etc in order to continue their daily life. Hamas is the only Palestinian group that is still fighting to get back their country, as Fatah is not really functional. Hope this dialogue can open our eyes, and our HEART. Finally, let ask ourselves, how can we have any pleasure in anything that happens when we have brothers and sisters at Palestine living as they are? 


Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)