Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Saturday, July 17, 2010

Sekadar Bertinta....

Assalamualaikum...

Demi nyawaku yang berada di tanganNya.Alhamdulillah,masih dipanjangkan umur untuk melangkah pada hari ini sebagai hambaNya yang hina.

Beberapa minit yang lalu,ana baru balik dari blog sahabiah tersayang,Ukhti FifieySayu jugak bacer post kawan-kawan sejak akhir-akhir nie...Bukan setakat kat blog Fifiey jer,blog kawan-kawan dan ikhwan akhowat yang lain pun sama jugak...

Kalau korang bacer kat blog Fifiey,mungkin korang akan fikir macam dia memberitahu korang apa yang dia rasa.Berbeza dengan ana,ana rasa macam ana menipu perasaan ana sendiri.Korang jangan fikir yang bukan-bukan plak.Entahlah,rase macam diri nie hipokrit plak...*sile abaikan perenggan nie.penulis sedang kepeningan...tadop idea.ehehehehe...

Ermmm,nak citer sikit pasal masa hari Khamis aritu..Masa pagi-pagi tu para BPDS akan bertugas macam biasa.Tak tahu kenapa,ana sendiri rasa macam diri nie jadi orang lain kejap.Tetiba jer jadi garang semacam jer.Kesian jugak kat kawan-kawan,diorang pun nampak macam takut nak tegur ana.Langsung tak munasabah untuk diri ini berkelakuan sedemikian rupa,tapi diri ini sendiri juga tak mengerti.Hanya Allah satu-satunya yang Maha Mengetahui...

Athirah pun ada jugak kater sepanjang pagi ana duk termenung dalam kelas sampai dia sendiri takut nak tegur ana.Ditambah pulak dia sebut ayat tu depan Sofiah,salah seorang sahabiah baik ana.Apa lagi,tanpa berlengah lagi,Sofiah dengan penuh yakin dan tiada syak lagi mengiyakan perkara tu.

Bukannyer apa,ana bukannyer berdebar sebab hari tu ada Majlis Timang Kasih.Just,hari tu mungkin ada sesuatu yang perlu ana ubah,demi kebaikan semua.Sebuah pengorbanan,harganya tak murah untuk dibayar.Sakitnya memang sakit,tak perlu disangkal lagi.Ana minta maaf andai ada sesiapa yang tak faham bercampur bingung bila baca post nie tapi...demi kebaikan semua,biarlah...Biarlah antum tidak faham...Biarlah antum tidak tahu...Ana yakin itu yang terbaik buat antum...Sebuah pengorbanan,tak perlu antum tafsirkan untuk diri antum fahami...

Sedih tatkala tahu hakikat yang sebenar.Ana betul-betul minta maaf atas kesilapan ana pada antum.Ana sedar diri nie tak cukup baik untuk membimbing antum.Manusia,mana ada yang sempurna.Biar semua yang ana rasa menjadi rahsia ana dan Allah sahaja.Syukran kepada mereka yang pernah menjadi tempat ana mengadu selama nie.Jasa antunna mungkin ana takkan dapat balas,hanya ucapan terima kasih yang mampu dikata...

Sahabat sejati,
Selalu ku cari,
Minta dipimpin diri ini,
Bersamamu,
Menuju cintaNya...

Aku insan biasa,
Tak dinafi,
Terlalu hina untuk berada disisimu,
Kau sahabatku,
Selalu ku sayangi lillah...

Sahabat sejati sepertimu,
Mana mungkin ku temui tanpa izin dariNya,
Di bumi Ilahi,
Cinta tertaut antara kita keranaNya,
Ukhuwah kukuh terbina jangan dibiar retak,
Dan bunga-bunga kasih-sayang yang indah subur antara kita,
Akan selalu kubaja dengan panjatan doa kepadaNya...

Sahabat,
Mengenalimu satu keindahan,
Bergurau denganmu adalah kebahagiaan,
Menyakiti hatimu kucuba elakkan,

Sahabatku lillah,
Jika hari ini aku terlalu gembira,
Sedarkanlah aku dengan amaran-amaran Allah...

Jika aku bersedih tanpa kata,
Pujuklah aku dengan tarbiyyah Pencipta...

Jika aku lemah tak berdaya,
Ingatkanlah aku dengan kehebatan syurga...

Jika di antara kita ada tembok yang memisahkan,
Ajaklah aku leraikan segera...

Jika hatimu terluka,
Luahkanlah agar aku berubah...

Dan...

Jika esok aku terlena tanpa jaga,
Iringilah lenaku dengan kalungan doa...

Satu permintaanku,
Persahabatan kita kekal berpanjangan...
Berjanjilah sahabat,
Ukhuwah kita tertaut selamaNya...
FidDunia Wal Akhiroh...
Amin...
InsyaAllah...

Wallahua'lam Bissawab...
Assalamualaikum...

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

2 comments:

  1. sabbb .
    bakpe seme post awak emosi ?
    ahax .
    dakpe ehh .
    sometimes it's good to be moody .
    (''.)

    ReplyDelete
  2. sayangku sabsab ,
    bakpe seme orang paka template gini ?
    --"

    ReplyDelete