Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Tuesday, February 9, 2010

Ehem...ehem...

Salam...

     Perhatian,tajuk diatas tu cuma testing suara sahaja,tak ada kena mengena antara yang pernah hidup ataupun yang belum mati.
MyEm0.Com
     Sebenarnya hari ni saja jer nak blogging jap.Nak tengok kalau-kalau blog akak ni masih boleh diguna pakai ataupun sebaliknya.Alhamdulillah,maknanyer blog akak masih boleh berfungsi.YES!!

      Lama dah akak tak berblogging.Salah satu sebabnya ialah kerana akak MALAS!!!Tak lar,sebenarnya akak tengah sibuk sekarang ni.kerja sekolah berlambak lagi.Kalau ada siapa-siapa yang rajin nak tolong siapkan kerja sekolah akak,BOLEH JUGAK!!!Pleaseplease!!!
MyEm0.Com
     Takpe-takpe,korang tak payah buat lar kerja akak tu,akak akan siapkan sendiri nanti.Korang tolong lar doa-doakan supaya akak rajin buat kerja sekolah,yerk?

     And as usual ,kat sekolah memang selalu ada masalah tak kira kecik,sederhana mahupun besar gedabak.Tapi biasa lar tu kan...Relaks jer.
MyEm0.Com
     Kalau nak lakukan sesuatu kerja ni mesti ada dugaannya,betul tak?Lagipun memang lumrah orang yang inginkan kebaikan ni merasai cubaan.

     Terutamanya bagi mereka yang berdakwah.Hah!!Kalau bagi orang yang berdakwah ni memang akan merasakan kepahitan berdakwah.Dicemuh,dihina,dibenci sememangnya perkara yang sinonim dengan dakwah.Tapi korang nak tahu tak sebab apa dakwah ni pahit?

DAKWAH ITU PENUH KEPAHITAN KERANA SYURGA ITU MANIS

     Hah,sekarang korang dah tahu kenapa, kan?Jadi kalau korang ni antara orang yang nak berdakwah,nak tengok orang lain jadi lebih baik,korang jangan takut sebab korang sudah berapa di pihak yang benar.Korang kena ingat,kalau itulah jalan yang korang ambik dengan niat yang baik,maknanya itulah yang terbaik untuk korang,okey?
MyEm0.Com
     Ikut quote akak,KEEP MOVING FORWARD!!Jangan pernah putus asa dalam jalan dakwah.
Sesiapa yang menolong agama Allah,pasti Allah akan tolong dia pulak.So,chaiyok!chaiyok!

     Setakat ni je lar untuk hari ni.Seperti yang akak katakan tadi,akak masih ada banyak lagi kerja sekolah nak dibuat...

Wallahua'lam Bissawab
Assalamualaikum WBT.
        



Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

1 comment:

  1. ana bukan nok ngate, tapi nok kabo...
    macam penoh dgr 'ehem...ehemm' tu..
    hohohoho

    ReplyDelete