Doa Rabitah...

اللُّهُمَّ إِنَّ هَذَا اِقْبَالُ لَيْلِكَ وَاِدْبَارُ نَهَارِكَ وَاَصْوَاتُ دُعَاتِكَ فَاغْفِرْلِيْ اَللَّهُمَّ اِنَّكَ تَعْلَمُ اَنَّ هَذِهْ الْقُلُوْبَ قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ وتَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ وَتَعَاهَدَتْ عَلَى نَصْرَةِ شَرِيْعَتِك فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا وَاَدِمْ وُدَهَا وَاهْدِهَا سُبُلَهَا وَامْلاَءْهَا بِنُوْرِكَ الَّذِي لَا يَخْبُوْ وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الاءِيْمَانِ بِكَ وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ وَاَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِي سَبِيْلِكَ اِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْرُ...اللَّهُمَّ آمِيْنَ

Sahabat Blogger...

Friday, November 20, 2009

First Time Blogging,tapi tengah sedih

Assalamualikum...


okkeee...


nie first time blogging,tp ana pown x tau nk kater mende.


tengoh sedih tekk.


k r...


ana nk citer psl klas ana.ari rabu ari 2 dh wat jamuan...best ngat wasse.dang gok terfikir,camner lar idop ana lepas nie klu ana x ditakdirkan untuk duduk skelas ngan kwn-kwn ana.mesti sedih.seriously,I love all of them very much.can't even let anything bad happen to them or I'll never forgive myself(jiwang plok ayat,but it was true).




tukar topikkkk!!!!!!


nk citer pasal jamuan r jap...




best giler jamuan ari 2(cepat ah kabo mende yg bestnyer)


first skali ana nk kabo,ari 2 ana dengan perasaan bangge seorang anak Malaysia(ngarut plok) ade bawok American Chocolate Cake sutey atas permintaan kak Ainul sejak befday ana bulan Ogos ari tu lagi.don wori,my fren.kek nie walaupon asalnyer dari Amerika(agaknyer,name jer tuh)tapi x yah boikot.org Malaysia kite gok wat.of course lah ibu ana yang sangat anggun(wanita Melayu sejati gitu)yang tolong wat.duit pampasan beli bahan pon x bayor agi."sori ma,tengah bankrup,"kata Sabrina pada ibunya.


*lari topik jap...hehe




So,janji tetap janji.


jangan janji tinggal janji.


janji jangan dilanggar.


janji harus ditepati.


kalau tak,jangan berjanji.


itulah pesanku andai ingin berjanji...


(fuyoo,bley wat puisi.tajuknyer 'Janji')




Ana pown tolong lar ibu ana wat kek tu(tolong wat kacau jer sbenornyer,and rase krim)3 kali wat kek tu baru menjadi.jadi kek yg ke-3 ler yg menjadi mangsa kawan2 ana kat skolah.kek yg kedua ngan pertama pown x abis lagi kat rumah nie.ana pown sbenornyer sambil2 taip nie,suap gok kek 2 ke mulut.


jenuh doh ngunyah.frust gok wasse.bile lar nk abis kek nie.letih doh nie.kalau mak ana tau,mesti ana kena semelih...


huhu.......




Abis doh citer pasal kek,citer pasal jamuan kat klas plok.banyok giler makanan.mewah pelik jer rase...menurut klasmate ana,belanja yg diorang kluarkan utk jamuan nie saje lebih kurang RM600.fuhh,banyok tuh.patut ah banyok ngat makanan.




Ana dapat banyok hadiah ari nie.hadioh cabutan bertuah,tukar hadioh,cenderahati 1A7(dapat mug yang tertulis name kitorang sume,comey oooww) and...tu je larr.nk wat mende banyok-banyok,ye dok?




Kak Ainul bawak nasi bukhari ari nie.best nasi mak yer wat.laen kali kalu nak tempoh nasi bukhari kabo ke Ainul je lar.sebijik macam nasi yang tokmi ana wat.best ngat!!!!rindu plok rase ker tokmi.


*sori,lari topik,skit jer tapi...suke sungguh lari topik.bile nk insaf nie...tobat2 ler...




KakFatin(fifiey sbenornyer org panggil)pulok bawok nasi arab, untuk cikgu-cikgu jer sebenor-benor-benornyer.pelajar-pelajar lari jauh-jauh.kitorang x dibenarkan tengok pown(nampok ngat nippu)tapi last-last ana dapat gok skit nasi 2 sbb x abis,banyok ngat.mane larat cikgu-cikgu kitorang nak abiskan.so ana dengan muka x bersaloh ditambah dengan sukerelahatinyer ambik ler nasi tu.tu pon sbb fifiey yg offer,klu x ana x ambik gok(masih sedor diri rupenyer budok sorang nie)




Sempat jugok Fifiey jadi peniaga nasi arab.RM5 sebungkus...ana dapat free jer.actually sume pelajar yg dpt nasi tu sumenyer dpt free.bankrup Fifiey(jgn maroh,fiey.fifiey baek)




Banyok gok gambor kitorang ambik hari tu. gambor mase tengah berebut belacan pown ade gok tapi x sempat nak suap dlm mulut sebab Fifiey tarik dulu mangkuk tu.nasib baek muslimin x de dalam kelas mase tu.kalu x,kitorang pown x berani nk berebut belacan tu.kepada sape-sape yg rase gatal nk tengok gambor tu bley ah mintak ngan Fifiey,okey?tu pon kalu ye nk bagi r.rasenyer baek xyah tengok,wat malu jer.




K r...sampai kat sini je lar untuk ari nie.cuti baru start ari nie tapi rase rindu doh ker kawan-kawan.nak jumpe ngan diorang!!!




Ape-ape pown,ana nak mitok maaf lar kalu ade terkasor bahase ker,terguris buah pinggang saper-saper ker atau aper-aper saloh silap skalipon terutamenyer ke klasmate ana tak kire muslimin atau muslimat.kite manusia biase,x lari daripada melakukan kesilapan.




Se agi,ana nak mitok maaf gok kalu blog ana nie terlebih boring sebab ana nie;




1)x reti ngat tulis blog and wat cerpen berjeler-jeler macam Fifiey


2)x reti wat lawak macam Alya


3)x suke 'bunuh diri' macam Azeeb hanya kerana jumpe benda asing dalam meja


4)and etc...




So,that's all for today...




Wallahua'lam bissawab

Syukran sudi baca.Sebarang komen amatlah dialu-alukan =)

3 comments:

  1. ngarowt gop awk ni, sabrina...
    macam alya...

    T____________________T

    ReplyDelete
  2. Saye tau...saje jer nk kenakan awk,fiey...:-))

    ReplyDelete
  3. sabrina.....athirah kakti ni...huhu...klu rjin singgah2 la kt blog sy....ad-din-islam.blogspot.com
    xlyn ner pown....adew la gop pngisian

    ReplyDelete